Història

La creació de la Cobla Cardona sorgí de la motivació i de la il·lusió d’uns quants membres de la Banda de Música de Cardona cap el món sardanístic.

A principis de l’any 2009 ja es tenia la plantilla completa, tot i que alguns dels músics tot just estaven realitzant l’estudi de l’instrument.

Quan s’apropava Corpus, els veïns del Barri Major de Cardona demanaren a la Banda si, a part del passacarrers, podia fer una audició de sardanes. En aquell moment, fou quan en Narcís Mellado, director de la formació, amb el recolzament incondicional d’en Joan Pelfort, decidiren reunir la plantilla i plantejar la idea. I així va ser com, amb uns quants (pocs) assajos, la Cobla Cardona va fer la seva primera audició el 26 de juny de 2009 a les festes del Barri Major.

Aquell dia també s’estrenà la sardana de Narcís Mellado “De Vilandeny al Carrer Major” perquè, com reflecteix el títol, era a Vilandeny (Navès) on assajava la Cobla a l’espera d’un local en condicions a Cardona (la nova escola de música). Aquella primera actuació tingué una bona acollida per part del públic i això animà a tirar endavant el projecte, sobretot perquè es confià a la novella cobla la possibilitat d’actuar en les Festes Majors del Castell i de Cardona.

26 de juny de 2009. Barri Major de Cardona. Primera audició de la Cobla Cardona.

La Cobla Cardona reunia –com la Banda de Cardona- gent de diverses edats i nivells musicals amb un denominador comú: l’estimació per la música i, en aquest cas, la tradicional catalana.